تحصیلات عالی
در دانشگاههای امریکایی
مورد تایید وزارت علوم ایران
 

حرفه‌آموزی اولویت فراموش شده در بین جوانان

حرفه‌آموزی اولویت فراموش شده در بین جوانان

حرفه‌آموزی اولویت فراموش شده در بین جوانان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌ جنوبی گفت: در حال حاضر بحث حرفه‌آموزی در میان جوانان فراموش شده و جوانان علاقه‌ای نشان نمی‌دهند که لازم است مسئولان این موضوع را سرلوحه برنامه خود قرار دهند، به دلیل اینکه ادامه این وضعیت جز افزوده شدن بر شمار بیکاران جامعه ثمره دیگری ندارد.

محمد سنجری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: جوانان با فراگیری مهارت‌های فنی و حرفه‌ای در واقع نیروی خلاقیت و کاربردی خود را در یک فضای رقابتی در مسیر خدمت به مردم به کار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه داشتن مهارت مورد نیاز بازار کار، تلاش و پشتکار فرد زمینه‌ساز اشتغال فرد می‌شود، ادامه داد:  تا زمانی که فرد در کنار تحصیل مهارت فرا نگیرد، نمی‌تواند به صرف داشتن مدرک دانشگاهی وارد بازار کار شود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه تصور اغلب جوانان این است که حتما بعد از گذراندن مدارج تحصیلی پشت میزنشین شوند، بیان کرد: این افراد بدون آموختن هیچ مهارتی تنها به فکر اتمام دوره تحصیلات خود هستند، در حالی‌که می‌توانند در کنار تحصیل به آموختن حرفه یا مهارتی مشغول شوند چه بسا درآمد این مشاغل بهتر از پشت میزنشینی است.

سنجری تصریح کرد: به دلیل عدم مهارت و تخصص انجام کار در جوانان، آنهایی که از دانشگاه‌ها می‌آیند تنها یک مدرک کاغذی در دست داشته و چیزی از کار نمی دانند؛ بنابراین کارفرمایان نسبت به آنها گرایش و تمایل ندارند.

وی ادامه داد: جوانان در دانشگاه‌ها دانش مکتوب فرا می‌گیرند، اما تجربه و دانش ضمنی لازم برای ورود به بازار کار را ندارند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به اینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، افراد را با توجه به شرایط اقتصادی جامعه آماده‌ی ورود به بازار کار می‌کند، عنوان کرد: بدین شکل مهارت‌های عمومی بازار کار و صنعت را مورد توجه قرار داده و کارایی افراد را با توجه به تغییرات تکنولوژیکی به روز می‌کند.

سنجری افزود: افراد پس از به دست آوردن دانش و مهارت‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف می‌توانند در شغل‌های مناسب به فعالیت بپردازند و به عنوان کارآفرین برطرف کننده‌ نیاز اصلی کشورها به ویژه در کشورهای در حال توسعه باشند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه گسترش آموزش‌ها و مهارت‌های فنی و حرفه‌ای و نیاز ‌به افراد کارآفرین از اولویت و اهمیت فراوانی برخوردار است، یادآور شد: نبود آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کارآفرینی در جامعه پیامدهای منفی را به دنبال دارد که گسترش مدرک‌گرایی یکی از نتیجه‌های آن محسوب شده زیرا افراد پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه شغل مناسب خود را پیدا نمی‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: یک جامعه برای به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اجتماعی باید با استفاده از آموزش، خلاقیت را در جنبه‌های مختلف علمی و پژوهشی شکوفا سازد، از این رو توسعه‌ی فرهنگ کارآفرینی و اهمیت و نیاز به تمامی حرفه‌ها باید در چارچوب آموزش‌های تخصصی گوناگون دیده شود.

سنجری یادآور شد: سال‌های گذشته به دلیل برنامه‌ریزی نامناسب، کشور با پدیده مدرک‌گرایی روبرو شد که این امر به تنهایی پاسخگوی نیاز بازار کار و اشتغال در شرایط کنونی نیست، در حالی که اکنون مهارت‌های تخصصی و فنی برای ثبات و اشتغال پایدار اهمیت دارد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، خاطر نشان کرد: حرفه‌ها و به ویژه شغل‌های دولتی از لحاظ جمعیت کارکنان محدودیت‌هایی داشته و به سرعت اشباع می‌شوند، به همین منظور باید با ایجاد شغل‌های تازه که به وسیله کارآفرینان شکل گرفته و در راه اشتغال‌زایی برای جوانان تلاش کرد.


منبع خبر

بازگشت